Volledig scherm
PREMIUM
Grijze kliko's zijn tegenwoordig voor plastic, drinkpakken en blik. En voor dat afval is een kleine kliko meestal niet voldoende. © Eveline Van Elk

Avri: 9000 grote kliko's voor plastic komen er nog dit jaar aan

GELDERMALSEN Nog voor de jaarwisseling krijgen negenduizend huishoudens in de regio een grotere kliko voor plasticafval. Inwoners van Rivierenland wachten daar al sinds de zomer op.

Avri heeft 'behoorlijk geduwd en getrokken' om de productie en levering van de grijze containers erdoor te krijgen. ,,We hebben er een advocaat op gezet, maar tot een rechtszaak is het gelukkig niet gekomen'', zegt interim-directeur Walter Brouwer van Avri. De leverancier heeft na aandringen van Avri extra mankracht ingeschakeld en de productie opgevoerd.

  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Riviereland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.