De man blies zondagochtend 1025 ug/l.
Volledig scherm
De man blies zondagochtend 1025 ug/l. © Politie Bommelerwaard

Bestuurder uit Kerkwijk nog dronken van avond ervoor: rijbewijs kwijt

AMMERZODEN - In Ammerzoden is zondagochtend een 51-jarige man uit Kerkwijk aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. Dat gebeurde rond 11.00 uur. Volgens de politie bleef de automobilist ‘niet geheel recht rijden’. 

De bestuurder droeg tevens geen gordel. Op het bureau moest de man blazen. ,,Hij had gisterenavond zoveel gedronken dat hij om 11.36 uur op het bureau nog steeds 1025 ug/l blies. Dit terwijl 220 ug/l de max is”, aldus de politie.

Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 1. Man (20) aangehouden in onderzoek handgranaat voor appartement in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'
  update

  Man (20) aangehou­den in onderzoek handgra­naat voor apparte­ment in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'

  KERKDRIEL - De politie heeft vorige week een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de handgranaat die op 13 januari voor een appartementencomplex in Kerkdriel werd gevonden. Het gaat om een 20-jarige man uit de regio Utrecht. In beelden van Opsporing Verzocht dinsdagavond is te zien hoe iemand het getal ‘99' met graffiti spuit naast de brievenbus, voordat de granaat werd gegooid.
 2. Boerenpicknick in Bommelerwaard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  Boerenpick­nick in Bommeler­waard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  HEDEL - In de schaduw bij melkveehouderij en boerengolf van de familie Van Zeelst is het heerlijk toeven. De vriendinnen Karin Penders uit Hedel en Vera Broks uit Breda hebben net de restjes van de uitgebreide boerenpicknick verzameld en het afval ingeleverd. ,,We hebben wel een beetje gesmokkeld, we hebben nog maar 0 kilometer gefietst. Maar de picknick was heerlijk met de volle roomboter en de smakelijke kaas. Leuk al die lokale producten. Het is hier super, we zien de koeien hier langslopen.”