Volledig scherm
© BD

Biebs gaan open voor afhalen van boeken

ZALTBOMMELKERKDRIEL - Een deel van de vestigingen van Bibliotheek Rivierenland gaat vanaf maandag 18 mei weer open, maar alleen als afhaalpunt. 

Het is dan mogelijk om op afspraak een boekenpakket te bestellen. Medewerkers zorgen ervoor dat dan een tasje met de gewenste boeken klaar staat. Het afhalen en terugbrengen kan alleen in de grotere vestigingen van Bibliotheek Rivierenland. In de Bommelerwaard zijn dat Zaltbommel en Kerkdriel. Boeken terugbrengen kan uiteraard ook op deze manier. 

Afspraak

Een afspraak plannen kan via de website van Bibliotheek Rivierenland. Bij het afhalen moet wel het pasje van de bieb getoond worden.  Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, geldt er een leentermijn van acht weken. 

Ook bij de afhaalbieb worden de voorschriften van het RIVM nageleefd. De medewerkers dragen handschoenen tijdens het samenstellen van de pakketten en bij het afhalen is er geen fysiek contact. De afspraken worden zo gepland dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Boeken die teruggebracht worden, gaan drie dagen in quarantaine en worden schoongemaakt.

De bibliotheken zijn twee maanden helemaal dicht geweest.