In de big bags die bedoeld zijn om de bodem in te klinken voor buitendijkse verbreding van de weg naar de steenfabrieken is koolzaad gaan bloeien.
Volledig scherm
In de big bags die bedoeld zijn om de bodem in te klinken voor buitendijkse verbreding van de weg naar de steenfabrieken is koolzaad gaan bloeien. © copyright Marc Bolsius

Bloeiende big bags op de Maasdijk bij Aalst

AALST - Koolzaad staat in bloei in de big bags die een klein jaar geleden zijn geplaatst op de Maasdijk bij Aalst. De met grond gevulde zakken moeten er voor zorgen dat de bodem inklinkt, zodat de weg op de dijk verbreed kan worden. 

Dat is nodig vanwege de zware vrachtwagens die van en naar de steenfabrieken rijden. De weg op de dijk is nu veel te smal. Tegenliggers moeten de berm in als ze een vrachtwagen tegenkomen en dat leidt tot schade.

Buitendijkse verbreding

De weg wordt daarom buitendijks verbreed. Omdat de dijk sinds de bouw van keersluis De Kromme Nol niet meer zo belangrijk is voor de bescherming tegen het water, zijn de kosten voor de gemeente Zaltbommel. En die kosten zijn met 6 ton behoorlijk. Omdat ook de bedrijven er bij gebaat zijn, dragen De Rijswaard en MBI elk ook 100.000 euro bij.  

Behalve een breder wegdek, komen er ook parkeervakken aan de kant van de woningen, zodat geparkeerde auto’s niet meer op straat staan.