BMX-er Twan van Gendt in Velddriel gehuldigd voor wereldtitel

VIDEOVELDDRIEL - Enkele honderden familieleden vrienden, bekenden en (oud)dorpsgenoten van Twan van Gendt hebben de BMX-fietscrosser uit Kerkdriel gehuldigd voor zijn wereldtitel. Dat gebeurde zaterdagavond in een, ondanks de vakantie, flink vol dorpshuis in Velddriel.

De 27-jarige Van Gendt werd op 27 juli wereldkampioen fietscross in het Belgische Zolder. ,,Het is allemaal nog zo onwerkelijk, maar zo ontzettend gaaf om dit mee te maken. Leuk dat de mensen uit het dorp even de moeite nemen om naar mij en de regenboogtrui te komen kijken", aldus de BMX-er na de plechtigheden. ,,Eerlijk gezegd is het de tweede keer dat ik mijn WK-trui aan heb. Ik ben op vakantie geweest."

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.