Volledig scherm
PREMIUM
De verwachting van Bommelerwijs is dat bij de zes aangesloten basisscholen binnen nu en drie jaar een flink aantal docenten met pensioen gaat. © Thinkstock

Bommelerwijs gaat zij-instromers werven om lerarentekort voor te blijven

HEDEL - Van een schreeuwend tekort aan personeel is vooralsnog geen sprake bij de zes Bommelerwaardse basisscholen die zijn aangesloten bij Bommelerwijs. Maar de verwachting is wel dat er binnen nu en drie jaar een flink aantal docenten met pensioen gaat. Vandaar dat er nu een traject wordt opgestart om zij-instromers te werven.

Heel weinig verloop, voldoende keuze bij sollicitaties: ,,Op de een of andere manier zijn we nog redelijk populair’’, zegt Rob Blatter, bestuurder bij Bommelerwijs. De roepnaam van de Stichting Rooms Katholiek Onderwijs Bommelerwaard (SRKOB), waarbij zes scholen aangesloten zijn met in totaal tussen de 1600 en 1700 leerlingen: de Deken Wehmeijerschool (Velddriel), St. Odradaschool (Alem), Franciscusschool (Zaltbommel), basisschool De Schakel (Ammerzoden), Mgr. Zwijsenschool (Kerkdriel) en de Pollenhof (Hedel). 

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.