Op het Lage Singelbolwerk in Zaltbommel ging zondagmiddag tijdens storm Dennis een boom om. Kort daarvoor liepen daar nog de deelnemers van de Singelcross.
Volledig scherm
Op het Lage Singelbolwerk in Zaltbommel ging zondagmiddag tijdens storm Dennis een boom om. Kort daarvoor liepen daar nog de deelnemers van de Singelcross. © Brigit Groeneveld/BD

Boom op stadswallen Zaltbommel waait om, lopers Singelcross ontsnappen aan ongeluk

UPDATEZALTBOMMEL - De lopers die zondagochtend meededen aan de Singelcross in Zaltbommel zijn door het oog van de naald gekropen. ‘s Ochtends besloot de organisatie om het evenement, ondanks storm Dennis, door te laten gaan. 's Middags viel er op het parcours een grote boom om. Gelukkig was het evenement toen al afgelopen. 

Singelcross Zaltbommel 2020: De start van de 3 kilometer. Onder de deelnemers veel leerlingen van de sportklas van het Cambium College.
Volledig scherm
Singelcross Zaltbommel 2020: De start van de 3 kilometer. Onder de deelnemers veel leerlingen van de sportklas van het Cambium College. © Bertjan Kers/BD

De boom sneuvelde op het bolwerk waar ook de muziektent staat. Tijdens storm Ciara was daar vorige week ook al een boom omgewaaid. 

Zondagochtend kondigde organisatie Zaltbommel DutchRunners aan dat de negende editie van de cross ondanks de harde wind toch door zou gaan. In totaal 500 deelnemers liepen meerdere rondjes over de groene stadswallen. Het evenement verliep zonder problemen. 

‘We stonden hier nog te swingen’

Dat er na afloop op het parcours toch een grote boom om ging, heeft op sociale media geschrokken reacties opgeleverd. Karen de Bondt, een van de oprichters van de Zaltbommel DutchRunners, is vooral opgelucht. ,,Oh, wat een geluk dat het allemaal goed is gegaan", schrijft zij op Facebook. ,,De sambaband Batedeira stond hier en we hebben nog met ze staan swingen!”

Reactie organisatie

Zaltbommel DutchRunners laat in een reactie weten dat 's ochtends goed is nagedacht over het evenement. ,,Het parcours is goed gecontroleerd en we hebben als organisatie de stelregel dat het niet harder mag waaien dan windkracht 6. Gelukkig was de wind 's ochtends nog geen storm en er waren ook geen rukwinden. We zijn heel blij dat de Singelcross door kon gaan en hebben zeker niet het gevoel dat we enige risico hebben genomen. We zijn blij dat de omgevallen boom geen grote schade heeft aangericht nadat de wind een echte storm is geworden.”