Irene Augusteijn, voorzitter van Stichting Dierenopvangtehuis Bommelerwaard, en architect Paul Sloven hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor het nieuwe dierenasiel in Bruchem.
Volledig scherm
Irene Augusteijn, voorzitter van Stichting Dierenopvangtehuis Bommelerwaard, en architect Paul Sloven hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor het nieuwe dierenasiel in Bruchem. © Dierenopvangtehuis Bommelerwaard

Bossche architect Sloven aan slag met nieuw dierenasiel Bommelerwaard

BRUCHEM - De eerste concrete stap voor nieuwbouw van Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard is gezet. Er is een architect aangetrokken die het nieuwe dierenasiel gaat ontwerpen en de bouw gaat begeleiden. 

  1. Radbraken en in een vat de Waal in; de schepenbank Zaltbommel strafte keihard
    PREMIUM

    Radbraken en in een vat de Waal in; de schepen­bank Zaltbommel strafte keihard

    ZALTBOMMEL/TIEL - Jenneken Hendricx uit Zaltbommel had al niet zo’n beste reputatie. Haar bijnaam was niet voor niets de Doodskist. In 1641 moet ze in het stadhuis voor de rechtbank verschijnen. Er hing haar nogal wat boven het hoofd, blijkt uit de stukken over het proces. Het Regionaal Archief Rivierenland biedt een inkijkje in drie eeuwen criminaliteit in de Bommelerwaard. En in de gruwelijke straffen die daar tegenover stonden.