Volledig scherm
Nederland, Zaltbommel, het bouwbord voor het nieuwe zwembad aan de Oude Bosscheweg. © copyright Marc Bolsius

Bouw zwembad Zaltbommel kan beginnen

ZALTBOMMEL - De stikstofcrisis heeft voor de nodige vertraging gezorgd, maar Zaltbommel  kan nu toch echt beginnen aan de bouw van de nieuwe binnensportaccommodatie. Dat zei burgemeester Pieter van Maaren maandagavond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. 

Projectwethouder Kees Zondag bevestigt dat alle problemen zijn opgelost. In september gingen ineens allerlei projecten op slot vanwege de stikstofcrisis. De nieuwe binnensportaccommodatie zat daar ook bij. De planning, om in januari een bouwer te kiezen en uit de startblokken te gaan, heeft vertraging opgelopen. Dat betekent ook dat de opening, die gepland stond voor de zomer van 2021 wat naar achteren schuift. 

Topsport

Het nieuwe binnensportcomplex krijgt een zwemgedeelte, met een wedstrijdbad, een doelgroepenbad, een peuterbad en een glijbaan. Ook komt er een sporthal die zowel vanwege de afmetingen als vanwege de vloer geschikt is voor topsport. In het hart van het complex komt het horeca-deel, met zicht op zowel het zwembad als de sporthal. 

Het complex, dat aan de Oude Bosscheweg komt te staan, kost 16,8 miljoen euro, is van alle gemakken voorzien, is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en wordt duurzaam. 

Volledig scherm
Zo komt het nieuwe binnensportcomplex van Zaltbommel eruit te zien. © Gemeente Zaltbommel
Volledig scherm
De entree van het nieuwe binnensportcomplex van Zaltbommel. In zowel het zwembad als de sporthal komt een tribune voor 150 toeschouwers. © Gemeente Zaltbommel
Volledig scherm
Vanuit de kantine van het nieuwe binnensportcomplex van Zaltbommel is zicht op de sporthal en het zwembad. © Gemeente Zaltbommel