Rechtbank Middelburg
Volledig scherm
Rechtbank Middelburg © Guido van der Heijden

Brakelse overvaller Poolse supermarkt veroordeeld tot lagere straf

BRAKEL/MIDDELBURG - De twee mannen, die in de avond van 8 juni vorig jaar geprobeerd hebben een Poolse supermarkt Krowka in Terneuzen te overvallen, hebben lagere straffen gekregen dan was geëist. 

Zo kreeg de 22-jarige A. H. uit Brakel drie jaar cel in plaats van de gevraagde vier jaar en zijn 24-jarige makker S. R. dertig in plaats van veertig maanden cel. Daarnaast moet het duo een schadevergoeding inclusief smartengeld van in totaal 19.772 euro betalen.

In de bewuste avond stapten de twee, met een gestolen sleutel, via de achterdeur de supermarkt binnen. Gewapend met pistool en mes en met bivakmutsen liep en ze rechtstreeks naar de kassa, waar de eigenaar zijn geld stond te tellen. Vrijwel direct ontstond er een vechtpartij waarbij H. de eigenaar de nodige klappen uitdeelde en R. met zijn mes op de eigenaar instak. 

Een medewerker van de supermarkt werd eveneens met het mes gestoken. De twee overvallers namen de benen en de eigenaar werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Gent gebracht. R. en H. konden kort na de overval worden aangehouden.

Ondanks het torenhoge bewijs bleef H. ontkennen ook maar iets met de overval te maken te hebben gehad.

  1. Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerderheid wil dikke streep onder integriteitskwestie

    Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerder­heid wil dikke streep onder integri­teits­kwes­tie

    KERKDRIEL - Een ruime meerderheid van de Maasdrielse gemeenteraad wil een dikke streep zetten onder de integriteitskwestie rond wethouder Peter de Vries, en de blik vanaf nu op de toekomst richten. De onderste steen boven, zoals PvdA/GroenLinks en de VVD willen, hoeft voor CDA, SSM en D66 niet. Dat bleek woensdagavond tijdens de commissie Ruimte, die rustig begon, maar eindigde met venijn.