Volledig scherm
PREMIUM
Ook op 7 december werden er al autobanden in brand gestoken midden in Waardenburg. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Branden op straat, dat is niet wat de burgemeesters willen in aanloop naar de jaarwisseling

WAARDENBURG/BRAKEL - Uitgerekend op de dag dat burgemeester Servaas Stoop van West Betuwe ouders in Waardenburg aanspoorde om in aanloop naar de jaarwisseling hun kinderen in de gaten te houden, ging midden in het dorp een aanhanger vol autobanden in vlammen op.

Quote

Geweldig dat er zoveel te doen is en georgani­seerd wordt. Wij ondersteu­nen deze activitei­ten van harte

Pieter van Maaren, Burgemeester Zaltbommel

Net als zijn collega Stoop heeft ook burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel een oproep gedaan om ‘respect te hebben voor elkaars spullen’ en er mooie jaarwisseling van te maken. Zaltbommel verspreidt deze week huis aan huis een overzicht van de activiteiten op en rond Oud en Nieuw. Dat zijn evenementen die door lokale verenigingen, comités en dorpsraden zijn georganiseerd. Deze aanpak is bedoeld om te voorkomen dat het uit de hand loopt, problemen die de laatste jaren vooral in Brakel en Poederoijen spelen.

 1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
  PREMIUM

  In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

  ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.
 2. Jeroen van Hattum schreef Het water stijgt! over de evacuatie van 1995: zó spannend dat het verzonnen kon zijn

  Jeroen van Hattum schreef Het water stijgt! over de evacuatie van 1995: zó spannend dat het verzonnen kon zijn

  ZALTBOMMEL/DEN BURG ‘Het water in de haven is nog steeds de extreem hoge roerloze massa die dreigend en stil ligt te wachten. De hoge kade staat volledig onder. Het water staat vlakbij de dam in de coupure. Het staat ook pal tegen het muurtje langs de Molenwal. De aanblik voelt gek genoeg al iets vertrouwder dan twee dagen geleden, toen Joost voor het eerst in zijn leven angst voelde voor het water.’