Volledig scherm
De brandweer kon de aanhanger met banden, die met opzet in brand was gestoken, snel blussen. © Bart Meesters / Meesters Multimedia

Brandweer Waardenburg heeft handen alweer vol aan oudejaarsbrandjes

WAARDENBURG - De brandweer in Waardenburg moest dinsdagavond meerdere keren uitrukken voor brandjes in het dorp. Het kat- en muisspel, dat vandalen in Waardenburg jaarlijks in de aanloop naar oud en nieuw met de brandweer spelen, is weer losgebarsten. 

Om 21.45 uur kreeg de brandweer een melding van een brand ter hoogte van het spoorviaduct over de Steenweg (N830). Daar stond een aanhanger met vrachtwagenbanden in lichterlaaie.  

De brandweer wist het vuur snel te blussen. Later op de avond was er weer een brandmelding op de N380, en om 23.30 uur stond er in de Prins Willem-Alexanderstraat een container in de fik. Afgelopen zaterdagavond ging er ter hoogte van de cafetaria aan de Steenweg een stapel autobanden in vlammen op. 

Positieve draai is mislukt

De gemeente West Betuwe baalt enorm van deze ‘traditie’, maar heeft moeite om het tij te keren. Pogingen om de jaarwisseling in Waardenburg een positieve draai te geven door inwoners die leuke activiteiten willen organiseren te steunen, zijn op niets uitgelopen. 

Brief

Daarom wordt nu volop ingezet op preventie en waarschuwen. Alle scholen worden bezocht, en alle ouders van basisschoolleerlingen krijgen een dezer dagen een brief van nieuwe burgemeester Servaas Stoop met daarin het dringende verzoek om hun kroost deze maand extra in de gaten te houden. 

De brandstichtingen maar ook het gooien met zwaar vuurwerk zorgen niet alleen voor een grimmige sfeer in het dorp, maar ook voor veel schade. Stoop laat weten dat hij dit geld veel liever aan leuke dingen uit wil geven.