Volledig scherm
Politie en brandweer bij de brand in de leegstaande woning aan de Haarstraat in Ammerzoden in de vroege ochtend van 2 januari. © Bart Meesters - Meesters Multi Media

CDA: Maasdriel moet De Kernen dwingen bouwval Ammerzoden te slopen na recente brand

AMMERZODEN - Het leegstaande huis aan de Haarstraat in Ammerzoden waar recent brand heeft gewoed, moet zo snel mogelijk worden gesloopt. Het CDA Maasdriel vindt dat de gemeente eigenaar De Kernen als het nodig is moet dwingen. 

Dat geeft CDA-raadslid Robert van Dijk aan in vragen aan burgemeester en wethouders. Van Dijk is van mening dat het bouwvallige huis op instorten staat en daardoor een gevaar is. Volgens hem is De Kernen niet van plan het pand af te breken, ‘ondanks eerdere afspraken met de gemeente'. ,,Moeten er dan eerst daadwerkelijk ongelukken gebeuren voordat men tot actie overgaat?”, vraagt Van Dijk.

Onacceptabel risico

De onbewoonbaar verklaarde woning is, meent het CDA, niet alleen een gevaar voor mensen. Als er weer brand uitbreekt of als het instort kan er volgens Van Dijk forse schade ontstaan aan de aangrenzende gebouwen. ,,Een onacceptabel risico.”

Van Dijk noemt de woning een ‘doorn in het oog aan de Haarstraat’, de recent door de gemeente verfraaide invalsweg van Ammerzoden.