Een winters beeld van de betaalautomaat aan de Havendijk in Zaltbommel, aan de rand van de binnenstad.
Volledig scherm
Een winters beeld van de betaalautomaat aan de Havendijk in Zaltbommel, aan de rand van de binnenstad. © Annemiek Steenbekkers/BD

Corona-voorstel: even niet betaald parkeren in binnenstad Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Het betaald parkeren tijdelijk opschorten zou goed zijn voor de winkeliers in de binnenstad van Zaltbommel. Ook is het goed om besmetting met corona via de betaalautomaten te voorkomen.

Dat is het voorstel van D66 en VVD aan burgemeester en wethouders van Zaltbommel. Betaald parkeren is een flinke inkomstenbron van de gemeente, maar nood breekt wet vinden Isabel Plessius (VVD) en Elke Meyers (D66). 

Hinder voor winkeliers

In de binnenstad moet voor parkeren worden betaald en dat geldt ook voor twee grote parkeerplaatsen aan de rand van het centrum: de Havendijk en de Omhoeken. Tijdens de coronacrisis is het tijd voor uitzonderlijke maatregelen, stellen Meyers en Plessius. De ondernemers in de binnenstad ervaren volgens de twee veel financiële hinder van de ‘intelligente lockdown’ die er is en tot tenminste 28 april 2020 zal blijven. 

Lagere drempel

Door het betaald parkeren tijdelijk af te schaffen is de drempel lager om de binnenstad te bezoeken.  De partijen stellen voor om voorlopig tot 1 juni met betaald parkeren te stoppen. Ze willen op korte termijn antwoord van het college. Voor schriftelijke vragen staan normaal ongeveer zes weken.