Volledig scherm
PREMIUM
Judith (links) en Margreet met vader Peter en moeder Phia proosten op hun 25ste verjaardag, de tweeling werd geboren tijdens de evacuatie vanwege hoogwater in 1995. © Roel van der Aa

De mooiste dag in het leven van Phia en Peter viel middenin de evacuatie van de Bommelerwaard vanwege hoog water

HEDEL - In 1995 stonden de dijken in de Bommelerwaard op springen vanwege het hoge water in het rivierengebied. Maar het enige waar Phia (57) van Tuijl uit Hedel aan kon denken, waren haar ongeboren baby’s. Toen de bevalling onverwacht te vroeg inzette, reed ze In de nacht van 1 op 2 februari met echtgenoot Peter (62) over een donkere en stille A2 van Eindhoven naar het Carolusziekenhuis in Den Bosch.

,,Bij het provinciehuis stond de A2 blank en moesten we via de binnenstad naar het ziekenhuis. Daar kon Phia niet meer lopen en moest met een rolstoel naar binnengereden worden. We moesten wachten, de gynaecoloog moest nog opgeroepen worden voor de keizersnee”, zo herinnert vader Van Tuijl zich nog als de dag van gisteren. 

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.