Rutger van der Zalm
Volledig scherm
© Rutger van der Zalm

Den Bosch belooft beterschap: ook Maasdriel wordt betrokken bij windmolenplan

DEN BOSCH/KERKDRIEL - Ook de inwoners van Maasdriel zullen vanaf nu betrokken worden bij de windmolenplannen van Den Bosch. Dat blijkt uit de reactie van het Bossche college op het bezwaar dat de gemeente Maasdriel heeft ingediend. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. ‘Geul die meestroomt met de Maas is voor de natuur een gouden greep’
  PREMIUM

  ‘Geul die meestroomt met de Maas is voor de natuur een gouden greep’

  DEN BOSCH - Het kan een natte parel worden voor Moeder Natuur in de Maas bij Bokhoven: een meestromende nevengeul van anderhalve kilometer. Er zijn maar héél weinig plaatsen in de Maas waar Rijkswaterstaat ze kan laten maken. Maar hier in het dorp onder de rook van Den Bosch is er plek voor. Inwoners van Bokhoven willen er straks wel kunnen blijven wandelen. Rijkswaterstaat kijkt of dat in te passen is in de plannen.
  's-Hertogenbosch