Het dierenasiel tijdens een open dag (archieffoto).
Volledig scherm
Het dierenasiel tijdens een open dag (archieffoto). © Olaf Smit

Dierenasiel Bruchem sluit de deuren vanwege corona

BRUCHEM - Dierenopvangtehuis Bommelerwaard in Bruchem is met onmiddellijke ingang gesloten vanwege de coronacrisis. 

De afgelopen weken lukte het nog om het asiel draaiende te houden, maar nu gaat dat niet meer. Beheer en bestuur laten weten er een flink aantal (mogelijke) besmettingen in de directe omgeving van de medewerkers en de vrijwilligers is. ,,En we willen de gezondheid van degenen die de dagelijkse zorg voor onze dieren op zich nemen, niet in gevaar brengen.”

Bij gastgezinnen

Alle asieldieren zijn tijdelijk ondergebracht bij gastgezinnen. Afstandsdieren worden voorlopig niet opgenomen, tenzij het om zeer schrijnende gevallen gaat. Ook pensiondieren zijn tot in ieder geval 1 juni niet welkom. Adoptie van de dieren die nu bij gastgezinnen zitten kan wel doorgaan. De beheerder regelt dan volgens de regels van het RIVM kennismaking en overdacht. 

Contact

Wie contact wil zoeken met het dierenasiel kan via Facebook of email een bericht en een telefoonnummer achterlaten. 

Bij het dierenasiel in Bruchem zijn recent twee nieuwe beheerders begonnen. Zij maken nu een moeilijke start. Lees dat verhaal hier

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.