Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht vanuit het in 2018 uitgebrande clubhuis van HRC'14 tussen Rossum en Hurwenen. © copyright Marc Bolsius

Doorbraak in impasse rond nieuw sportcomplex voor voetbalvereniging HRC’14

ROSSUM/HURWENEN - Wat gingen er een hoop herinneringen in rook op bij de brand van juli 2018. Clubhuis Den Hoek van voetbalvereniging HRC’14 viel een kleine twee jaar terug ten prooi aan de vlammen. Er rest weinig meer dan een ruïne op het terrein aan de Maarten van Rossumstraat, precies tussen Rossum en Hurwenen in.

Aan die troosteloze situatie komt nu hoogstwaarschijnlijk een einde. Een werkgroep van leden van de gemeenteraad en de club is er in samenwerking met een adviseur in geslaagd om uit de impasse te komen die was ontstaan. Als het nieuwe clubhuis deels de functie kan overnemen van het Hurwenense dorpshuis De Kil, dan ontstaat er een haalbaar plan.

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.