Dunea produceert drinkwater voor 1,3 miljoen klanten in Zuid-Holland. De bron is het water uit de Afgedamde Maas bij Poederoijen.
Volledig scherm
Dunea produceert drinkwater voor 1,3 miljoen klanten in Zuid-Holland. De bron is het water uit de Afgedamde Maas bij Poederoijen. © ANP

Drinkwaterbedrijf Dunea is bij Brakel alert op sporen van resten granuliet in Maaswater

BRAKEL - Drinkwaterbedrijf Dunea gaat bij het innamepunt bij Poederoijen en in het lab bij Brakel controleren of het water uit de Afgedamde Maas sporen bevat van een bindmiddel voor granuliet. Acrylamide is volgens Waterforum.net een ‘zeer zorgwekkende stof’. De verontreiniging zou bij Poederoijen terecht kunnen komen vanuit de zandwinplas Over de Maas, vlakbij Heerewaarden.

 1. Grove fouten gemaakt bij drama met hoogwerker, waarbij Bart (53) en Jos (61) omkwamen
  PREMIUM

  Grove fouten gemaakt bij drama met hoogwerker, waarbij Bart (53) en Jos (61) omkwamen

  Grove fouten zijn gemaakt bij het ongeval met een hoogwerker, op 3 mei 2016 in Zaltbommel, zo bleek woensdagochtend in de rechtbank in Zwolle. De 53-jarige Bart Vink (53) en de 61-jarige Jos Relou kwamen hierbij om het leven, de destijds 24-jarige Remco van Bogget overleefde de val van vijftien meter hoogte miraculeus. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste woensdagmiddag 30.000 euro boete voor de werkgever Wijnen Bouw en 220 uur werkstraf voor hoogwerkerverhuurder Van Herwijnen.
 1. Beelden vrijgegeven van achterlaten baby in Qatar
  Play

  Beelden vrijgege­ven van achterla­ten baby in Qatar

 2. Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'
  Play

  Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'