Volledig scherm
- © Politie De Waarden

Dronken bestuurder (48) uit Maasdriel verliest rijbewijs: ‘Waarom een controle in de vroege ochtend?’

MAASDRIEL/HEDEL - Een alcoholcontrole in de ochtend, dat is toch echt niet nodig? Dit soort reacties kreeg de politie donderdagochtend bij verkeerscontroles in de Bommelerwaard. Toch bleek dat niet helemaal te kloppen en maakte een 48-jarige bestuurder uit de gemeente Maasdriel het onder invloed ‘erg bont’ door veel te veel te blazen. 

De 48-jarige man blies 580 ugl in de vroeg ochtend, wat neerkomt op bijna drie keer te veel alcohol in zijn bloed. Hij verklaarde dat hij de avond ervoor ‘stevig had doorgehaald’ en dat de alcohol nog in zijn bloed was blijven zitten.

Toch moest hij van de politie zijn rijbewijs inleveren op het politiebureau. De Officier van Justitie zal binnen 10 dagen een beslissing nemen wat er met het rijbewijs moet gebeuren.

 1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
  PREMIUM

  In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

  ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.
 2. Jeroen van Hattum schreef Het water stijgt! over de evacuatie van 1995: zó spannend dat het verzonnen kon zijn

  Jeroen van Hattum schreef Het water stijgt! over de evacuatie van 1995: zó spannend dat het verzonnen kon zijn

  ZALTBOMMEL/DEN BURG ‘Het water in de haven is nog steeds de extreem hoge roerloze massa die dreigend en stil ligt te wachten. De hoge kade staat volledig onder. Het water staat vlakbij de dam in de coupure. Het staat ook pal tegen het muurtje langs de Molenwal. De aanblik voelt gek genoeg al iets vertrouwder dan twee dagen geleden, toen Joost voor het eerst in zijn leven angst voelde voor het water.’