Dronken vrouw negeert rood kruis en ramt politie-auto, hulpverlenende agenten zwaargewond

UpdateTwee agenten zijn zwaargewond geraakt toen zij op de A2 hulp verleenden aan een automobilist met pech. Het ongeval gebeurde even na 22.00 uur op de A2 tussen Waardenburg en Zaltbommel. De politie laat weten dat de veroorzaakster onder invloed was van alcohol.

Omstreeks 22.00 uur kwam er een melding binnen dat er een auto met pech op de A2 stond. De inzittenden zouden de auto aan het duwen zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse om hulp te verlenen. Twee rijstroken werden afgekruist en de agenten zetten hun politieauto dwars op de weg om de rijstroken te blokkeren.

De auto van de chauffeur met pech werd op een bergingswagen getakeld en de takelwagen ging op weg. De agenten gingen hierop terug naar hun auto en wilden wegrijden. Op dat moment reed een personenauto in volle vaart op de dwars op de weg staande politieauto in. 

De twee agenten, een man en een vrouw, moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd en waren er ernstig aan toe. Een van hen werd een ziekenhuis in Utrecht gebracht, de ander naar een Nijmeegs ziekenhuis.

De automobilist die op de politieauto inreed, een vrouw, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij haar aanhouding moest ze een blaastest afnemen, waaruit bleek dat ze onder invloed was.

De inzittenden van de pechauto bleven ongedeerd; de takelwagen met daarop hun auto was net weggereden toen de aanrijding plaatsvond.

De politie onderzoekt het ongeval.

Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
A2 © Bart Meesters
  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.