Volledig scherm
PREMIUM
Repetitie van fanfare De Volharding in het dorpshuis voor het jubileumconcert, met gastzanger Willem Schenkelaars uit Tiel. © Olaf Smit

Een eeuw van vallen en opstaan voor De Volharding uit Kerkwijk

KERKWIJK - Ups, maar zeker ook downs passeren vanavond de revue tijdens de jubileum-show van fanfare De Volharding uit Kerkwijk. Het gezelschap viert het 100-jarig bestaan.

Een historie vol hoogte- en dieptepunten staat centraal tijdens het eeuwfeest van het koperorkest. Het jubileum wordt gevierd met een concert in de Bruchemse gymzaal. Tijdens dat concert passeren belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de 40-koppige fanfare de revue. Per decennium wordt de orkesthistorie met beeld en geluid doorlopen.

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.