Volledig scherm
Tineke van Geffen ontvangt het eerste exemplaar van Drielse Vertellingen editie 2019. © Driels Museum

Eerbetoon aan Antoon Vissers in elfde editie van Drielse Vertellingen

KERKDRIEL - Aflevering elf van de heemkundeglossy Drielse Vertellingen is voor een belangrijk deel gewijd aan Antoon Vissers. Robert Goesten schreef een artikel over de man die veel heeft betekend voor de lokale geschiedschrijving. Het erelid van het Driels Museum overleed in februari op 90-jarige leeftijd.

Zijn dochter Tineke van Geffen nam vrijdag in het Driels Museum het eerste exemplaar in ontvangst van de nieuwe editie van het blad. Zij zei trots te zijn dat het werk van haar vader voor de Drielse gemeenschap nu is vastgelegd.

Die Lustige Veldstovers

Het blad bevat artikelen over Bakkerij De Gier, 50 jaar badmintonvereniging KBC, de Velddrielse boerenkapel Die Lustige Veldstovers en Slagerij Sars. Dat laatste bedrijf bestaat al meer dan  honderd jaar. 

Oorlogsleed in Alem

Harry Brekelmans en Joop Thuring schreven een verhaal over het bombardement op Alem in 1944. In het artikel ‘Vredig middagslaapje eindigt in een fatale nachtmerrie’ beschrijven ze de rampzalige gevolgen van het oorlogsgeweld voor de familie Brekelmans-Steenbekkers.