Volledig scherm
De Poorterij en de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. © Google Earth

Exploitatie-bv's van Sint-Maartenskerk en De Poorterij zijn failliet

ZALTBOMMEL - Drie BV's die de CMN-Groep had voor de exploitatie van De Poorterij en de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel zijn bankroet. Het faillissement is 29 oktober uitgesproken door de rechtbank in Den Bosch. 

Het faillissement heeft geen gevolgen voor het Zaltbommelse theater en de activiteiten in de Sint-Maartenskerk. CMN-Groep was sinds eind september al niet langer de uitbater van De Poorterij en de kerk. De gemeente Zaltbommel is in het gat gesprongen nadat CMN-eigenaar Ron Cretier zich had teruggetrokken. De gemeente vindt tijdelijke financiële ondersteuning noodzakelijk om de twee belangrijke culturele voorzieningen voor Zaltbommel en omgeving te behouden. 

De gemeente heeft de steun beperkt tot drie maanden. Voor het eind van het jaar moet er in overleg met de NV Poorterij en de Stichting Sint-Maartenskerk een nieuw plan voor de toekomst liggen. 

Hoeveel geld er met de noodhulp is gemoeid, maakt de gemeente niet bekend. 

De dochterondernemingen van de CMN-Groep die failliet zijn verklaard zijn Cultureel Management Nederland BV, CMN Maartenskerk BV en SCC De Poorterij BV.