De schotjes op de bar van café Halosta in Aalst.
Volledig scherm
De schotjes op de bar van café Halosta in Aalst. © Café Halosta

Gasten van Halosta in Aalst zitten er straks koninklijk bij: plexiglas uit Paleis Het Loo op de bar

AALST - Als café Halosta in Aalst straks weer gasten mag ontvangen, worden kleine groepjes aan de bar van elkaar gescheiden door koninklijk plexiglas. 

,,De schotjes komen uit Paleis Het Loo", legt Halosta-eigenaar André van Zanten uit. ,,Daar hebben ze tot de renovatie dienst gedaan als isolatieglas. De raamafdrukken zijn nog te zien.” 

Kroontjes

Op dit moment is Van Zanten druk bezig met de voorbereidingen op 1 juni, wanneer zijn zaak hopelijk weer open mag. ,,Via mijn buurman kom ik aan dit plexiglas. Hij heeft het bij een opkoper gevonden. De kroontjes hebben we er zelf op gegraveerd, als knipoog naar de afkomst.”

Van Zanten is blij dat hij straks weer gasten mag ontvangen. ,,Gelukkig hadden we de afgelopen periode nog de afhaal van de cafetaria, vooral in het weekend. Er was dus wel iets, maar ik ben blij dat alles weer een beetje normaal wordt. Halosta bestaat al meer dan vijftig jaar en we hebben gelukkig wel wat vet op de botten. Maar dit moet natuurlijk niet te lang duren.”

Terras

Met de gemeente Zaltbommel is Van Zanten in overleg over het terras. ,,Er wordt goed meegedacht hoor, maar er is niet veel ruimte. Met een tafeltje of acht houdt het straks wel op.”