File op de A2 bij Zaltbommel
Volledig scherm
File op de A2 bij Zaltbommel © Annemiek Steenbekkers/BD

Geen bijeenkomsten maar internetsessies over verbreding A2

UPDATEZALTBOMMEL/DEN BOSCH - De geplande bijeenkomsten in Zaltbommel en Den Bosch over de toekomstplannen voor de snelweg A2 tussen Deil en Vught worden vanwege de corona-crisis omgezet in internetsessies. 

Deze week zijn er vier online-sessies: op dinsdag 24 maart en op donderdag 26 maart. Beide keren van 19.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 21.00 uur.  

Hoe werkt dat, zo'n internetsessie?

Iedereen kan via internet meedoen. Deelnemers vinden op de website www.mirta2deilvught.nl een link waarop ze vlak voor aanvang kunnen klikken. De sessies duren een uur en beginnen met een presentatie van een kwartier. Daarna is er een mogelijkheid om te reageren en om vragen te stellen. 

Wie niet live deel kan nemen, kan via dezelfde website de presentatie later ook nog terug zien. Reageren is dan ook mogelijk, tot 3 april. 

Fileknelpunt

Deskundigen verwachten dat de A2 tussen Deil en Vught de komende jaren uit zal groeien tot een van de grootste fileknelpunten van Nederland. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren, zijn allerlei maatregelen nodig. 

Voor een deel gaat het om zaken als het aanleggen van een snelfietspad en het verbeteren van voorzieningen bij de NS-stations. Maar er zal ook aan de snelweg zelf gesleuteld moeten worden. Daarvoor zijn er nu vier ‘kansrijke initiatieven’ uitgewerkt.

Vier alternatieven

De internetsessies gaan over deze vier mogelijkheden. Die variëren van slimme oplossingen en nauwelijks nieuw asfalt tot een verbreding van de snelweg met twee extra rijstroken. In de verbredingsplannen zijn ook nieuwe bruggen over de Maas bij Hedel en de Waal bij Zaltbommel opgenomen.  Wie dinsdag of donderdag online mee wil doen en zich vast wil inlezen, kan hier terecht. 

Eind 2020 wordt gekozen wat voor de A2 de beste oplossing is. Die oplossing wordt dan in de jaren daarna verder uitgewerkt.