Volledig scherm
© Meesters Multi Media / Bart Meesters

Gekantelde vrachtwagen met vloeibare mest zorgt voor ravage op A2

UpdateDe vrachtwagen met vloeibare mest die vanochtend kantelde op de A2 zorgde tijdens de avondspits voor kilometerslange files. Het voertuig werd na de spits geboren en de momenteel met mest besmeurde weg gaat naar verwachting pas morgenochtend weer helemaal open.

Zowel richting Den Bosch als richting Utrecht stonden tijdens de spits lange files. Volgens Rijkswaterstaat kwamen A2-mijders ook in files terecht op de omleidingsroutes. De vrachtwagen werd pas na de avondspits geborgen om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden. Tot die tijd bleef de linkerrijstrook in zowel noordelijke als zuidelijke richting afgesloten.

,,Wanneer de snelweg helemaal kan worden vrijgegeven voor het verkeer is afhankelijk van hoe snel de truck kan worden geborgen’’, liet Rijkswaterstaat weten. ,,Er moet ook een deel van de vangrails worden vervangen, er is olie gelekt en mogelijk is er ook schade aan het asfalt ontstaan.”

Rijkswaterstaat houdt er rekening mee dat de A2 pas morgen rond 06.00 uur kan worden vrijgegeven.

Lichtmast

De chauffeur van de vrachtwagen reed vanochtend op de A2 in de richting van Utrecht toen hij vermoedelijk onwel werd en met zijn voertuig van de weg raakte. De truck schoot door de vangrail de middenberm op, reed een lichtmast omver en kantelde. De lichtmast raakte een auto die in tegenovergestelde richting op de A2 reed. De inzittende raakte niet gewond.

De vrachtwagenchauffeur is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij zat voor zover bekend niet bekneld.

Volledig scherm
© Meesters Multi Media / Bart Meesters