Volledig scherm
2015-09-28 00:00:00 DEN HAAG - De Raad van State aan de Kneuterdijk. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP

Gemeente Zaltbommel heeft ex-havenmeester Sturm terecht uitgeschreven volgens Raad van State

ZALTBOMMEL - Zelf zegt ze nog steeds in Aalst te wonen, op een boot, maar de gemeente Zaltbommel heeft Helaire Sturm inmiddels geschrapt uit haar administratie. Terecht, concludeert de Raad van State nu.

De gemeente Zaltbommel hoeft het schrappen van ex-havenmeester Helaire Sturm in de gemeentelijke basisadministratie (gba) niet ongedaan te maken. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Sturm ging daar vorige maand in verzet maar zij is door de Raad van State niet-ontvankelijk verklaard.

Zaltbommel streepte haar naam door in de gba omdat de vrouw niet meer in Zaltbommel zou wonen. Haar boot is na jarenlange juridisch touwtrekkerij weggesleept uit Aalst naar de Andelse Sluis. Ze mag niet op de boot wonen en er is beslag op gelegd. Sturm zegt echter nog steeds aan de Zaaiwaard in Aalst te wonen op een boot en ook haar steiger zou daar nog liggen.

Uitschrijving

Eind 2017 vocht zij de uitschrijving uit het gba aan bij de Raad van State maar ze werd zonder zitting niet-ontvankelijk verklaard. In januari tekende de vrouw tegen deze uitspraak verzet aan bij de Raad van State om de zaak heropend te krijgen. Dit verzetschrift is te laat binnengekomen, zegt de Raad van State. De mogelijkheden om de zaak over de persoonsuitschrijving bij de rechter op tafel te krijgen zijn nu definitief op.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Riviereland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.