Volledig scherm
Een loonwerker haalt de grond weg op het voormalige korfbalterrein © foto gemeente Maasdriel

Grond met mogelijke munitieresten verwijderd van bouwlocatie in Well

WELL - Op het voormalige korfbalveld aan de Maaijenstraat in Well is grond verwijderd die mogelijke munitieresten bevat. Dat gebeurde in opdracht van de gemeente Maasdriel. Er zijn woningbouwplannen op deze plek in het dorp.

Well lag aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in de frontlinie, waarbij er vanaf de overkant van de Maas veel werd geschoten. De kans is daardoor groot dat er langs de rivier munitie wordt gevonden. Luchtfoto's van de RAF gaven daar ook aanleiding toe.

Explosievenopsporing

In maart  had AVG Explosieven Opsporing Nederland uit Kaatsheuvel de ondergrond van de bouwlocatie al tot vier meter diep in beeld gebracht met een grondradar. Op basis van die metingen is nu grond weggehaald. Als uit onderzoek blijkt dat de grond munitievrij is, wordt het gebied veilig verklaard.

De gemeenteraad van Maasdriel neemt 19 september een besluit over het ontwikkelen van het terrein van De Maaskanters tot woonwijk. Bewoners kunnen vrijdag 27 september ideeën aandragen voor de uitbreiding van Well. Medio november krijgen ze het resultaat gepresenteerd.