Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van Leisure Dome Zaltbommel. © Van Aken concept/architecture/engeneering

Grootschalig vertier pal langs de A2

ZALTBOMMEL - In en rond Den Bosch zijn er niet veel mogelijkheden voor een ondernemend uitje met familie, vrienden of collega's. Leisure Dome Zaltbommel moet daar verandering in brengen. Het plan voor een groot regionaal vrijetijdscentrum pal langs de A2 neemt serieuze vormen aan. 

Een hapje eten in een van de restaurants, dan een half uurtje karten of lasergamen en vervolgens naar de bioscoop. Of met de kinderen naar de indoorspeeltuin, de trampolinehal, de bowlingbaan, de klimwand of de spelautomatenhal. Er zijn zelfs plannen voor een outdoor surfpoel, een waterbassin met de ideale golven voor surfers, en voor een skatepark.  Mogelijk komt er ook nog een hostel met vijftig kamers. 

  1. Cast gezocht voor uitvoering in Zaltbommel van jeugdmusical uit concentratiekamp Theresienstadt
    Bevrijding 75 jaar

    Cast gezocht voor uitvoering in Zaltbommel van jeugdmusi­cal uit concentra­tie­kamp There­sienstadt

    ZALTBOMMEL Het is bepaald geen musical die leerlingen van groep 8 opvoeren ter afsluiting van hun jaren op de basisschool, zegt Ton van Balken, voorzitter van de muziekschool in Zaltbommel. Brundibár werd geschreven en in september 1943 voor het eerst opgevoerd in concentratiekamp Theresienstadt, tegenwoordig Terezín, vlakbij Praag. ,,De jeugdopera, het woord musical bestond nog niet, is in het kamp 55 keer opgevoerd. Op 4 mei 2020 willen we Brundibár spelen in De Poorterij in Zaltbommel.”