Politieauto's bij een pand aan de Wordenseweg op de grens van Velddriel en Kerkdriel tijdens de actie tegen hennepteelt en -handel
Volledig scherm
Politieauto's bij een pand aan de Wordenseweg op de grens van Velddriel en Kerkdriel tijdens de actie tegen hennepteelt en -handel © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Grote politieactie in Maasdriel en Den Bosch leidt ‘mogelijk tot aanhoudingen’

KERKDRIEL/DEN BOSCH - Op de actie van 100 politie-agenten en specialisten van de Douane dinsdag in Kerkdriel en Den Bosch kunnen ‘mogelijk op een later moment aanhoudingen volgen’. 

Dat meldt de politie Oost-Nederland een dag na de actie. Daarbij werden auto's, kluizen en gegevensdragers in beslag genomen, evenals apparatuur om anderen in de gaten te houden. Ook vond de politie opvallend veel autosleutels en afstandsbedieningen. Ook toont de politie een van de ontdekte verborgen ruimtes, de toegang in een kast naar wat lijkt op de kruipruimte van een woning. 

Quote

Onze maatschap­pij wordt hierdoor verziekt

Henny van Kooten, Burgemeester Maasdriel

Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel is blij om te horen dat inwoners anoniem tips doorgeven over criminelen. ,,Want het is niet normaal dat er hennep wordt geteeld en verhandeld. Onze maatschappij wordt hierdoor verziekt. Criminelen verdienen niet alleen op een oneerlijke manier hun geld, ze gebruiken vaak ook veel geweld en zetten mensen onder druk. Ik roep iedereen daarom op om dit soort zaken te blijven melden. Zoals je ziet treden politie en justitie hard op als er voldoende signalen binnenkomen.”