Volledig scherm
PREMIUM
Fruithandelaar De Groot in Hedel. © Jan Zandee

Hoe bang moet je zijn als je bij fruithandelaar De Groot werkt?

HEDEL - Medewerkers van de Hedelse fruithandel De Groot zijn ongewild onderdeel geworden van de drugscriminaliteit. En op de achtergrond steggelen de advocaten van het bedrijf en die van een van de verdachten met elkaar. 

Stel. Je werkt bij een bedrijf dat bananen importeert uit Zuid-Amerika. En dan stuit je plots op een lading tussen het fruit verstopte coke. Voor medewerkers van de Hedelse fruithandel De Groot is dat zo nu en dan de realiteit. Dan komt dit uit: uitgerekend de man die ervan wordt verdacht dat hij dreigde met het liquideren van een willekeurige werknemer van De Groot weet nu precies wie diezelfde medewerkers zijn. Je zou van minder doodsbang worden. 

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.