Het gebouw aan de Van Heemstraweg West in Zaltbommel, waarin onder andere de huisartsenpost is ondergebracht.
Volledig scherm
Het gebouw aan de Van Heemstraweg West in Zaltbommel, waarin onder andere de huisartsenpost is ondergebracht. © Google Streetview

Huisartsenpost Zaltbommel tijdelijk gesloten

UPDATEZALTBOMMEL - Inwoners van de Bommelerwaard die buiten kantoortijden een huisarts nodig hebben, kunnen voorlopig niet terecht bij de huisartsenpost in Zaltbommel. Die is tot nader order gesloten. 

Huisartsenpost Oost-Brabant heeft vanwege de coronacrisis de zaken iets anders georganiseerd. Dat betekent voor inwoners van de Bommelerwaard dat ze wat verder moeten reizen als zij 's avonds of 's nachts naar de dokter moeten. 

Wat wel hetzelfde blijft, is dat buiten kantoortijden eerst telefonisch contact nodig is via nummer 0900-8860. Het regionale triagecentrum bepaalt aan de hand van het telefoongesprek wie er gezien moet worden door een arts. Vervolgens krijgen patiënten te horen waar ze naartoe moeten. 

Eigen huisarts

Wie overdag de eigen huisarts nodig heeft, doet er ook verstandig aan om eerst te bellen. De meeste huisartsen hebben momenteel geen inloopspreekuur en werken alleen op afspraak.  

Patiënten met klachten die op corona kunnen duiden, zoals koorts en hoestklachten en/of benauwdheid en/of keelpijn, moeten altijd eerst bellen. Is een onderzoek nodig, dan volgen nadere instructies. De huisartsen in Zaltbommel werken hierin overigens samen. Zij hebben op één plek een corona-onderzoeksruimte ingericht. Daar ontvangt een huisarts in beschermende kleding de patiënt.

Aantal besmettingen

Op dit moment (maandagmiddag 30 maart) is in de gemeente Zaltbommel van 16 mensen officieel bekend dat ze besmet zijn met het coronavirus. Maasdriel telt officieel 12 patiënten. Het werkelijke aantal ligt hoger; wie thuis kan uitzieken wordt namelijk niet getest. De cijfers worden dagelijks bijgewerkt. Het Brabants Dagblad houdt dat bij op deze kaart