Volledig scherm
PREMIUM
Margje Beekenkamp, met een spijkerbroek uit vroeger tijden. © copyright Marc Bolsius

’Ik voelde me bijna Kleinduimpje, zelfs mijn
schoenmaat was kleiner geworden’

ZUILICHEM - Tot twee jaar geleden vond Margje Beekenkamp (52) uit Zuilichem zichzelf niet dik. Maar toen haar weggestopte verlangen naar een vrij leven vol beweging eindelijk naar boven kwam, koos ze voor een maagverkleining. Wat dat met haar deed, beschrijft ze in haar boek 'Liefdevolle omhulling'.

,,Al dat vet was vooral een beschermlaag. Waarom was ik zo bang om dat af te leggen door af te vallen en het jasje uit te doen? Durfde ik zo kwetsbaar te zijn en terug te vallen op mezelf?", zo vertelt Margje aan haar keukentafel in Zuilichem. Hier zit een vrouw, die levendig vertelt over haar worsteling met haar eigen lijf. ,,Ik had een negatief zelfbeeld, iets waar heel veel vrouwen last van hebben. Het begon toen ik ging studeren, op kamers ging wonen en stopte met sporten. Langzaam werd ik dikker. Twintig jaar geleden woog ik 100 kilo, en dat werd uiteindelijk 146 kilo. Iedereen dacht dat ik daar geen problemen mee had, zelf dacht ik dat ook.” 

  1. Tijningenplas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer
    PREMIUM

    Tijningen­plas in Zaltbommel is geen lelijk eendje meer

    ZALTBOMMEL ,,Tsja, wie heeft er nou eigenlijk niet aan meegewerkt.” Nanda Jooren van de gemeente Zaltbommel moet even diep nadenken om niemand te vergeten die heeft bijgedragen aan de renovatie van de Tijningenplas in Zaltbommel. Nou, zeg maar gerust facelift, want de Put van Zanen, zoals de plas ook wel heet, lijkt in weinig meer op wat het tot voor kort was: een dichtgegroeide, onoverzichtelijke plas aan de rand van Zaltbommel, met veel opschot.