Volledig scherm
PREMIUM
De man uit Kerkdriel trapte na zijn aanhouding de zijruit van de politieauto aan diggelen. © Facebook/Politie Bommelerwaard

Jonge Kerkdrielenaar kan niet kijken naar film van eigen geweld op kermis Kerkdriel

ARNHEM/KERKDRIEL - Een 19-jarige man uit Kerkdriel, die in de zomer van 2019 op de kermis in zijn woonplaats stomdronken door het lint ging,  krijgt van de Arnhemse politierechter 100 uur werkstraf.  waarvan 30 voorwaardelijk. Hij sloeg en schopte beveiligers en vernielde een politieauto. Van de straf is 30 uur voorwaardelijk. 

Driekwart fles wodka had hij op, toen hij met een groepje vrienden naar de kermis ging. ,,Verder weet ik niets meer van die avond", verklaarde de Kerkdrielenaar bij de rechter.

  1. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

    POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.