Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Kapotte vrachtwagen op A2 bij Kerkdriel, weg weer vrij

KERKDRIEL - Op de A2 bij Kerkdriel stond maandagochtend een kapotte vrachtwagen. Twee rijstroken waren tijdelijk dicht en dat zorgde voor zeker anderhalf uur vertraging.

 1. 100 jaar vrijwillige brandweer Zaltbommel; ooit was het betalen om brandweerman te mogen zijn
  PREMIUM

  100 jaar vrijwilli­ge brandweer Zaltbommel; ooit was het betalen om brandweer­man te mogen zijn

  ZALTBOMMEL - Dat er ooit zoiets bestond als brandweerdienstplicht, daar kan tegenwoordig bijna niemand zich iets bij voorstellen. Het werkte in ieder geval niet heel best. De brand in het klooster aan de Nieuwstraat in Zaltbommel in de herfst van 1921 werd zo slecht bestreden, dat het complete gebouw verloren ging. Dat was aanleiding om de vrijwillige brandweer op te richten. Op 16 november, een eeuw geleden, was de vereniging een feit.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’