Volledig scherm
Koos de Looff uit Zaltbommel komt voor de VVD in Provincale Staten van Gelderland © VVD Bommelerwaard

Koos de Looff uit Zaltbommel in Provinciale Staten Gelderland

ZALTBOMMEL - Koos de Looff uit Zaltbommel wordt woensdag 30 oktober geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten van Gelderland. Hij gaat deel uitmaken van de VVD-fractie. 

De Looff (54) volgt Marga Schoots op. Zij zat voor de VVD in de gemeenteraad van Elburg toen ze in maart van dit jaar werd gekozen in het provinciebestuur. De VVD staat geen dubbelfuncties toe, maar Schoots weigerde haar raadslidmaatschap op te geven. Na het nodige gedoe heeft ze uiteindelijk voor de gemeenteraad gekozen en stopt ze met Provinciale Staten. 

Koos de Looff heeft ruime politieke ervaring.  Hij was van 2003 tot 2006 wethouder in de gemeente Papendrecht en van 2010 tot 2018  fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Zaltbommel. 

Bommelerwaard

Met de installatie van De Looff als lid van Provinciale Staten is de Bommelerwaard ook weer vertegenwoordigd in het algemeen bestuur van de provincie Gelderland. Sinds de verkiezingen van maart, toen Engelina van Steenbrugge (CDA) uit Gameren buiten de boot viel, was dat niet meer het geval.