De Zaltbommelse sinterklaasintocht van 2019. Burgemeester Pieter van Maaren staat met Sinterklaas en meerdere Zwarte Pieten op het bordes van het oude stadhuis op de Markt.
Volledig scherm
De Zaltbommelse sinterklaasintocht van 2019. Burgemeester Pieter van Maaren staat met Sinterklaas en meerdere Zwarte Pieten op het bordes van het oude stadhuis op de Markt. © Bas Moerman

Laat Zaltbommel Zwarte Piet verkleuren?

ZALTBOMMEL - Verandert  Zwarte Piet ook in de gemeente Zaltbommel langzaam van kleur? Als het aan burgemeester Pieter van Maaren ligt wel. Hij gaat met de organiserende comités in gesprek, maar benadrukt dat hij niks op wil leggen.  

  1. Radbraken en in een vat de Waal in; de schepenbank Zaltbommel strafte keihard
    PREMIUM

    Radbraken en in een vat de Waal in; de schepen­bank Zaltbommel strafte keihard

    ZALTBOMMEL/TIEL - Jenneken Hendricx uit Zaltbommel had al niet zo’n beste reputatie. Haar bijnaam was niet voor niets de Doodskist. In 1641 moet ze in het stadhuis voor de rechtbank verschijnen. Er hing haar nogal wat boven het hoofd, blijkt uit de stukken over het proces. Het Regionaal Archief Rivierenland biedt een inkijkje in drie eeuwen criminaliteit in de Bommelerwaard. En in de gruwelijke straffen die daar tegenover stonden.