Archeologisch onderzoek op de plek van de onverwachte ontdekking op Landgoed Brakel. De rode gloed en de zwarte aarde zijn goed te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeologisch onderzoek op de plek van de onverwachte ontdekking op Landgoed Brakel. De rode gloed en de zwarte aarde zijn goed te zien. © Olaf Smit

Landgoed Brakel geeft met bijzondere vondst een nieuw stuk historie prijs

VIDEOBRAKEL - Een bijzondere ontdekking bij het groot onderhoud op Landgoed Brakel. ,,Een graafmachine legde schuin voor Huis Brakel opeens een plek bloot met een roodachtige gloed met daarnaast zwarte aarde”, vertelt projectleider Ab van Dijk van Geldersch Landschap en Kasteelen.  Het zou wel eens de plek kunnen zijn waar de stenen zijn gebakken voor kasteel Brakel. 

 1. Twee keer hoger beroep in zaak hoogwerkerdrama: Werkgever Wijnen en bestuurder machine vechten oordeel rechter aan
  PREMIUM

  Twee keer hoger beroep in zaak hoogwerker­dra­ma: Werkgever Wijnen en bestuurder machine vechten oordeel rechter aan

  ZWOLLE/SOMEREN - Er komt toch nog een nieuw hoofdstuk in het boekwerk over het hoogwerkersdrama in Zaltbommel. Bouwbedrijf Wijnen uit Someren en de bestuurder van de machine gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Zwolle. Eerder waren respectievelijk een geldboete van dertig mille en werkstraf van 200 uur geëist voor het ongeval waarbij Bart Vink en Jos Relou omkwamen en Remco van Bogget zwaar lichamelijk letsel opliep.
 1. Groot drugslaboratorium ontdekt in Zeeland
  Play

  Groot drugslabo­ra­to­ri­um ontdekt in Zeeland

 2. De mondkapjesplicht is een feit, dit moet je weten
  Play

  De mondkapjes­plicht is een feit, dit moet je weten