Onder begeleiding van docenten Valerie van den Hoek (links) en Harry Schipper (midden) hebben kunstklasleerlingen van het Cambium College in Zaltbommel kaarten gemaakt voor ouderen die in de Bommelerwaardse zorgcentra wonen. Een van die leerlingen is Jessica van Velsen (rechts).
Volledig scherm
Onder begeleiding van docenten Valerie van den Hoek (links) en Harry Schipper (midden) hebben kunstklasleerlingen van het Cambium College in Zaltbommel kaarten gemaakt voor ouderen die in de Bommelerwaardse zorgcentra wonen. Een van die leerlingen is Jessica van Velsen (rechts). © Cambium College

Leerlingen Cambium College steunen ouderen met kunstzinnige kaarten

ZALTBOMMEL - Hoe kunnen we onze ouderen een hart onder de riem steken? Met die vraag gingen de kunstklasleerlingen van het Cambium College in Zaltbommel thuis aan de slag. Ze ontwierpen verschillende troostkaarten, met op de achterkant bemoedigende woorden.

De zes kleurrijke ontwerpen gingen naar de drukker, die er mooie ansichtkaarten van maakte. Kunstdocenten Valerie van den Hoek (links) en Harry Schipper (midden) hebben het project, dat uiteraard ook een educatieve kant had, begeleid. 

Leerlingen die hebben meegewerkt zijn Jessica van Velsen, Emma Muller, Femke Verhoeven, Celine van Oostrom, Nina Keijman en Annika de Kloe. 

Dinsdag zijn de 450 kaarten bezorgd op alle zorginstellingen in de Bommelerwaard.