Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Chahid Yakhlaf vlucht (met zijn broer en een vriend) na de schietpartij in een witte Mercedes. Ze stranden in de Rooijensestraat in Hoenzadriel. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

‘Levenslang voor liquidatie op camping Kerkdriel is enige passende straf’

AMSTERDAM/KERKDRIEL - Levenslang. Dat vindt de rechter de enige passende straf voor de Amsterdammers Omar L. en Hicham M., die meerdere moordaanslagen op hun geweten hebben. Derde verdachte Mohamed H. uit Rotterdam krijgt dertig jaar cel. Hun kogels vlogen niet alleen door de hoofdstad maar ook door Kerkdriel. 

Een kogelregen uit twee automatische wapens maakte op oudejaarsavond 2015 een eind aan het leven van de 27-jarige Chahid Yakhlaf. Deze liquidatie voltrok zich op camping Maaszicht in Kerkdriel, waar Yakhlaf ondergedoken zat.  Ineens was de gemeente Maasdriel het toneel van de Amsterdamse onderwereldvete, die sinds 2012 al aan tientallen voornamelijke jonge criminelen het leven heeft gekost. De twee hoofdverdachten achter deze aanslag zijn woensdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.  Omar L. voor het geven van de opdracht en Hicham M. voor het schieten. Derde betrokkene Mohamed  H. schoot ook in Kerkdriel en gaat daarvoor 30 jaar de cel in. 

 1. Afval scheiden tot in detail: bij het theezakje begint het gedonder al
  PREMIUM

  Afval scheiden tot in detail: bij het theezakje begint het gedonder al

  ZALTBOMMEL - Per ongeluk de aardappelschillen met krant en al in de groene container gegooid? Dat kan in het rivierengebied tegenwoordig zomaar een vette boete opleveren. Het chagrijn over de strenge controles van afvalbedrijf Avri neemt toe. Want lukt dat eigenlijk wel, helemaal volgens de regels afval scheiden? Verslaggevers Brigit Groeneveld en Bertjan Kers probeerden het een week. Dat ging allesbehalve vlekkeloos.
 2. Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

  Drie musea claimen échte boekenkist Hugo de Groot: ontrafelt dit tv-programma het raadsel?

  POEDEROIJEN - Eén ding staat vast: Hugo de Groot kan niet in drie boekenkisten zijn ontsnapt. Toch zijn er drie Nederlandse musea waar de enige echte boekenkist staat waarin de wereldberoemde rechtsgeleerde in 1621 uit Slot Loevestein werd gesmokkeld. Het televisieprogramma Historisch Bewijs besteedt woensdag 4 maart aandacht aan het beroemdste ontsnappingsverhaal van de vaderlandse geschiedenis.