De Lindeboom in Ammerzoden.
Volledig scherm
De Lindeboom in Ammerzoden. © Brigit Groeneveld

Lindeboom Ammerzoden krijgt corona-afdeling

AMMERZODEN - BrabantZorg opent op vier locaties een afdeling voor corona-patiënten. Een daarvan is De Lindeboom in Ammerzoden. 

Op de afdelingen Intensive Care van de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel veel patiënten die besmet zijn met het corona-virus. De verwachting is dat de komende twee weken de patiëntenstroom naar de ziekenhuizen nóg verder zal toenemen. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en ziekenhuis Bernhoven in Uden hebben daarom aan BrabantZorg gevraagd om corona-patiënten van hen over te nemen. 

Ouderen met corona

Aan deze oproep geeft BrabantZorg nu gehoor door op vier locaties een afdeling voor corona-patiënten in te richten. Op deze afdelingen kunnen, op verzoek van de huisarts, corona-patiënten uit de thuissituatie terecht. Daarnaast vragen de ziekenhuizen aan verpleeghuis-organisaties om ouderen die corona-besmet zijn over te nemen. Op deze manier krijgen de ziekenhuizen ruimte om nieuwe corona- besmette cliënten op te nemen op hun afdeling Intensive Care.

Lindeboom volgend week ingericht

Deze week zijn alle 76 reguliere patiënten van Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn verhuisd naar andere zorgorganisaties in de regio. Hierdoor is het mogelijk dat hier vanaf vrijdag 27 maart al corona-patiënten kunnen worden opgenomen. Op locatie De Watersteeg in Veghel was al een corona-afdeling voor 8 patiënten. Komende  week wordt een locatie ingericht op De Wellen in Oss (24 bedden) en op De Lindeboom in Ammerzoden (23 bedden).

Hoe werkt dat?

Op een corona-afdeling worden alleen mensen verzorgd die besmet zijn met het corona-virus. Ze worden binnen één afdeling geïsoleerd verpleegd. Het voordeel van een corona-afdeling is dat het verzorgend personeel zich één keer per dienst omkleedt en alleen werkzaam is op deze speciale corona-afdeling. Zo gebruiken de medewerkers de beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen zo optimaal mogelijk.

  1. Huisvesters van arbeidsmigranten in Maasdriel zijn laks met legaliseren onderkomens

    Huisves­ters van arbeidsmi­gran­ten in Maasdriel zijn laks met legalise­ren onderko­mens

    KERKDRIEL - Huisvesters van arbeidsmigranten staan niet bepaald te popelen om het onderdak bieden aan deze mensen te legaliseren. Dat leidt de gemeente Maasdriel af uit het geringe aantal vergunningaanvragen. Er zijn in de gemeente ongeveer 250 plekken waar seizoensarbeiders zijn ondergebracht, zo is de voorzichtige inschatting. Aan 10 plekken is vergunning verleend, er zijn 10 aanvragen in behandeling en 12 aanvragen ingetrokken.