Volledig scherm
In sport- en evenementencentrum Maaspoort in Den Bosch is Marianne Krans uit Ammerzoden op zondag 20 oktober benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje werd opgespeld door Jan-Hein de Vreede, loco-burgemeester van Maasdriel. © Gemeente Maasdriel

Lintje voor Marianne Krans uit Ammerzoden, voor inzet Kynologenclub ’s-Hertogenbosch e.o.

DEN BOSCH/AMMERZODEN - Marianne Krans uit Ammerzoden is zondag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Het lintje werd haar opgespeld door de Maasdrielse loco-burgemeester Jan-Hein de Vreede. 

Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse clubmatch van Kynologenclub ’s-Hertogenbosch e.o. in  sport- en evenementencentrum De Maaspoort. De aanwezige honden lieten zich tijdens het daarop volgende applaus goed horen.  

Marianne Krans is sinds 1959 lid van de club, 30 jaar geleden is zij als bestuurslid aangetreden. Naast het secretariaat vervult zij ook de taken van penningmeester en vicevoorzitter. Zij is docent kynologische kennis, organiseert sinds 1989 de jaarlijkse clubmatch en schrijft al tientallen jaren het clubblad dat in 2008 werd opgevolgd door de digitale nieuwsbrief. En sinds 1993 verzorgt ze elke week de ringtraining.

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.