Gasten genieten na van de lunch in Eetcafé De Roskam aan de Waaldijk in Hurwenen.
Volledig scherm
Gasten genieten na van de lunch in Eetcafé De Roskam aan de Waaldijk in Hurwenen. © Mariëlla de Jongh

Lunch nummer één van 2022 is geserveerd; Horeca-ondernemers in de Bommelerwaard zijn dolblij

ZALTBOMMEL/HURWENEN/ROSSUM - Volle parkeerplaatsen rond horecazaken in de Bommelerwaard rond de middag. De eerste lunch van 2022 is een feit en daar was veel belangstelling voor. ,,Iedereen weet ons weer te vinden", zegt Mariëlla de Jongh van Eetcafé De Roskam aan de Waaldijk in Hurwenen. ,,De mensen bleven langer zitten om met een borreltje nog even na te genieten. Het is heel fijn dat het weer kan.”

 1. Lunch- en filmliefhebbers genieten weer volop: restaurants en bioscopen in Den Bosch lopen voor komend weekend al flink vol
  PREMIUM

  Lunch- en filmlief­heb­bers genieten weer volop: restau­rants en bioscopen in Den Bosch lopen voor komend weekend al flink vol

  DEN BOSCH - De bioscopen, lunchrooms, bistro’s en restaurants mochten vandaag ook in Den Bosch weer open. Binnen werd het tijdens de lunch, ondanks de 1,5 meterregel, op sommige plekken toch al aardig druk. Verschillende terrasjes bleven rond die tijd - waarschijnlijk vanwege het frisse weer - nog redelijk leeg. Bij de bioscopen, waaronder de Vue in Den Bosch, kochten de eerste filmliefhebbers een kaartje voor de matinee.
 2. Veel schade na zeer grote brand in loods Poederoijen, niemand gewond
  Update/met video

  Veel schade na zeer grote brand in loods Poederoij­en, niemand gewond

  POEDEROIJEN - Een grote loods van zo’n 50 bij 15 meter stond maandagmiddag in brand in Poederoijen. Dat zorgde een tijd lang voor een flinke rookontwikkeling. Grote zwarte rookwolken waren van veraf te zien, bijvoorbeeld vanuit Den Bosch, Geldermalsen en Gorinchem. De brandweer spreekt van een zeer grote brand. Even voor 15.00 uur werd er een NL-Alert verstuurd. Rond 15.20 uur was de brand meester. Niemand raakte gewond.