Volledig scherm
© Thinkstock

Man wandelt over spoor van Hedel naar Zaltbommel en wil daarna lopend A2 op

ZALTBOMMEL - Een Roemeen is dinsdagochtend beboet omdat hij over het spoor liep.

De man moest van Hedel naar Zaltbommel zien te komen, waarbij een wandeling over het spoor en daarna de A2 hem de beste optie leek.

Agenten kregen een melding binnen over de man en zijn met twee eenheden naar hem op zoek gegaan. Ze kregen daarbij hulp van een machinist. ,,We zagen de man vervolgens van het spoor aflopen en zich richting de snelweg A2 bewegen", melden agenten in een Facebookpost op de pagina Politie Bommelerwaard. ,,We hebben de man gelukkig net voor de vluchtstrook van de A2 in z'n kraag kunnen grijpen.”

Extreem gevaarlijk

De agenten gingen met de man in gesprek, gaven hem een lift naar het station in Zaltbommel én een forse bekeuring voor het lopen op het spoor. ,,Buiten het feit dat dit extreem gevaarlijk is, is dit ook absoluut niet toegestaan", aldus de politie.

  1. Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerderheid wil dikke streep onder integriteitskwestie

    Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerder­heid wil dikke streep onder integri­teits­kwes­tie

    KERKDRIEL - Een ruime meerderheid van de Maasdrielse gemeenteraad wil een dikke streep zetten onder de integriteitskwestie rond wethouder Peter de Vries, en de blik vanaf nu op de toekomst richten. De onderste steen boven, zoals PvdA/GroenLinks en de VVD willen, hoeft voor CDA, SSM en D66 niet. Dat bleek woensdagavond tijdens de commissie Ruimte, die rustig begon, maar eindigde met venijn.