Volledig scherm
De Vaste Burcht en De Eigenwaard in Rossum zijn buren. © Jan Zandee

Meer woningen met zorg in Rossum

ROSSUM - Woonzorglocaties De Vaste Burcht en De Eigenwaard in Rossum worden uitgebreid. De werkzaamheden beginnen volgende maand. 

 Vlak voor de zomervakantie zijn de handtekeningen gezet en vlak na de zomervakantie begint het werk. Santé Partners en woonstichting De Kernen breiden De Vaste Burcht en De Eigenwaard in Rossum uit. Beide woonzorgcomplexen, die buren zijn,  krijgen er zorgwoningen bij. 

Dementie

Hiermee wordt vooral ingespeeld op de toenemende vraag naar woonruimte voor ouderen met dementie. Omdat in de Vaste Burcht dagopvang wordt aangeboden, kunnen ook echtparen waarvan één van de partners dementie heeft, zelfstandig wonen en samen blijven. 

De Vaste Burcht heeft nu 52 appartementen en krijgt er enkele woningen bij. Bewoners kunnen gebruik maken van aanvullende diensten, zoals de ontmoetingsruimte en de activiteiten. En bij De Eigenwaard, een woonvorm voor mensen met dementie, gaat het zelfs om een verdubbeling, van 14 naar 30 kamers. Om hier te wonen is een indicatie nodig. De zorg in De Vaste Burcht en De Eigenwaard is in handen van STMR, dat onder Santé Partners valt.

Tuin

De verbouwing wordt meteen aangegrepen om ook nog wat andere verbeteringen door te voeren. Daarbij is volgens Santé Partners en De Kernen gekeken naar de wensen van de bewoners. Zo krijgt De Eigenwaard meer bewegingsmogelijkheden en een mooie tuin. En komt er De Vaste  Burcht ook een appartement waar mensen kunnen verblijven die tijdelijk ondersteuning nodig hebben. 

 De verbouwing begint in september.