Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem. © DG

Meineed in hennepproces niet bewezen, man uit Drunen gaat vrijuit

ARNHEM/DRUNEN/HEEREWAARDEN - De man die werd verdacht van meineed in een proces rond een hennepkwekerij in Heerewaarden, is door de Arnhemse rechter vrijgesproken. De rechter ziet er onvoldoende bewijs voor dat de 41-jarige man uit Drunen een valse verklaring heeft afgelegd, en ziet ook niet dat er opzet in het spel was. Hij ontloopt daarmee twee maanden celstraf  die het OM had geëist. 

De man kwam op 8 september 2017 mee naar de rechtszaak van een toen 40-jarige verdachte uit Heerewaarden die thuis een flinke hennepplantage had. In een loods naast zijn huis stonden 600 wietplanten, die hij vier keer had geoogst. De totale opbrengst werd geschat op twee ton. 

  1. Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    Kerkdriel rouwt na overlijden van man (19) door dramatisch ongeluk met hakselaar: ‘Het komt erg dichtbij voor ons’

    KERKDRIEL/MAREN-KESSEL - Kerkdriel is in rouw voor de 19-jarige man die vrijdagavond omkwam bij een dramatisch ongeluk met een landbouwmachine in Maren-Kessel. Voetbalvereniging D.S.C. uit Kerkdriel heeft zaterdag twee wedstrijden afgelast en houdt op zondag een minuut stilte voor de kampioenswedstrijd. ,,De vreselijke gebeurtenis komt ontzettend dichtbij voor onze spelers, die hem goed kenden”, zegt bestuurslid Bart Vries.