Het beeld De Waterjongen van Marcel Smink in de uiterwaarden van de Waal bij Zaltbommel geeft aan hoe hoog het water in 1995 stond.
Volledig scherm
Het beeld De Waterjongen van Marcel Smink in de uiterwaarden van de Waal bij Zaltbommel geeft aan hoe hoog het water in 1995 stond. © copyright Marc Bolsius

Met de app #tothier! laat Waterschap Rivierenland zien hoe hoog het water komt

UPDATEZALTBOMMEL/TIEL - Precies 24 jaar na de hoogwaterevacuatie van een kwart miljoen mensen lanceert Waterschap Rivierenland een app over dit onderwerp. Met #tothier! kunnen mensen met behulp van augmented reality zien hoe hoog het water in huis komt te staan als de dijken het begeven. 

  1. Oude bedrijfsnaam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijsveld Kerkwijk

    Oude bedrijfs­naam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijs­veld Kerkwijk

    KERKWIJK De bedenker en initiatiefnemer van Het Paradijsveld, een nieuwe wijk met tientallen ecologische huizen bij Kerkwijk, heeft in een gespreksverslag aan omwonenden de naam gebruikt van een bedrijf dat niet meer bestaat. Procon Invictra werd in 2015 uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. ,,Dat logo had er beter niet op kunnen staan”, reageert Leendert van de Weerd, de man achter het plan voor Het Paradijsveld.