Volledig scherm
Het nieuwe parkeerterrein bij recreatiegebied De Neswaarden en voetbalclub Roda Boys in Aalst is bijna klaar. © Gemeente Zaltbommel

Nieuw parkeerterrein Aalst kan ook dienst doen als ijsbaan

AALST - Opnieuw krijgt een openbare voorziening in de gemeente Zaltbommel een dubbele functie. Het nieuwe parkeerterrein aan de Zaaiwaard in Aalst kan in de winter namelijk ook dienst doen als ijsbaan. 

Het combineren van gebruiksmogelijkheden wordt in Zaltbommel vaker toegepast. Zo krijgt Brakel een combinatie van waterberging en ijsbaan, en is in Zaltbommel een waterberging ingericht als sportveld voor de jeugd. 

270 auto's 

Het nieuwe parkeerterrein in Aalst is nodig om op zomerse dagen de bezoekers van recreatiegebied De Neswaarden op te kunnen vangen. Ook voetbalclub Roda Boys kan het terrein op wedstrijddagen gebruiken. Er kunnen 270 auto's staan. 

Omdat de locatie buitendijks ligt, kan het bij hoog water onder komen te staan. Aanvankelijk wilde de gemeente het terrein daarom wat verhogen, maar daar was Rijkswaterstaat het niet mee eens. Die wil geen obstakels en verlies van waterberging in het stroomgebied van de Afgedamde Maas. 

Opening met koffie

Op zaterdag 19 november om 13.30 uur is de officiële opening door wethouder Gijs van Leeuwen. Iedereen is welkom. Na afloop staat er in de kantine van Roda Boys koffie en thee klaar.  

  1. Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten
    PREMIUM

    Restaurant met friettent in Kerkdriel ontvangt eerste gasten

    KERKDRIEL - Op de kleurplaat achterop de placemat van restaurant 'Gewoon Sientje' valt een serveerster over een banaan. ,,Je mag hier fouten maken", aldus 'gastvrouw' Monique Nijkamp van het nieuwe restaurant in Kerkdriel. ,,We willen bij Gewoon Sientje en het 'Frietparadijs' mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding van ervaren mensen uit de zorg en horeca werkervaring op laten doen. Denk aan koken, bedienen, de receptie en medewerker in friettent 'Het Frietparadijs' beneden. Misschien een springplank naar die echte baan. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar wat je wel kunt."