Volledig scherm
Een medewerker van de EOD in beschermende kleding bekijkt de handgranaat in de Gasthuisstraat. © ANP/Bart Meesters

Opsporing Verzocht: één tip over handgranaat Kerkdriel

KERKDRIEL - De uitzending van Opsporing Verzocht waarin deze week aandacht werd gevraagd voor de handgranaat die 13 januari in Kerkdriel werd gevonden, heeft één tip opgeleverd. Dat levert navraag bij de politie op. Over de inhoud van de tip wil de politie niets kwijt. 

In Opsporing Verzocht werden geen nadere details genoemd over de vorderingen van het onderzoek naar de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de op scherp staande handgranaat die voor de ingang van het appartementencomplex aan de Gasthuisstraat lag. De granaat werd maandagochtend om 5.00 uur gevonden door een krantenbezorgster.

Fruitbedrijf 

Wel gaf de politie aan dat er in het onderzoek rekening wordt gehouden met een link naar fruitbedrijf De Groot in Hedel. Dat bedrijf wordt bedreigd sinds er een grote partij harddrugs werd gevonden in een lading fruit. Maar dat is één van de richtingen die de recherche onderzoekt.

De granaat in Kerkdriel was van hetzelfde type als de granaten die dinsdag 28 januari in Ede werden gevonden. De politie zegt op dit moment  geen aanwijzingen te hebben dat er een verband tussen de vondsten in Kerkdriel en Ede. 

Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 28 januari aandacht aan de vondst van de handgranaat in Kerkdriel.